215 Absorbing Trivia Q&As For Kids

215 Absorbing Trivia Questions For Kids

Image: Shutterstock

Jump To Specific Section:

Were you ever woken up in the middle of the night to answer “Why doesn’t the dog wear pants?” Well, you can never know what your kid might ask you. They are growing, and they need answers to a lot of things, which means you would have to answer every ‘who, what, when, where, why, how’! And that can be daunting.

If you are looking for something to keep the budding kids curious and entertained at the same time, then try our inquisitive set of trivia questions for kids, which covers almost all the categories kids love to question.

A trivia is a collection of witty questions and answers, where the questions are categorized into interesting types of easy and hard questions, funny and random questions, sports and science questions, and music and movie questions, and what not! It is fun to keep your kids engaged and help them in the learning phase.

MomJunction brings you sets of trivia questions from various categories. Try them out.

Fun Trivia Questions For Kids

Fun Trivia Questions For Kids

Image: Shutterstock

Want to make your kids scratch their heads to find the answers? Then give them these tricky and fun trivia questions, to begin with.

1. In which city was the Titanic launched?

Answer. Belfast

2. What is the most widely spoken language in Brazil?

Answer. Portuguese

3. What does the white dove symbolize?

Answer. Peace

4. Who is Shrek’s wife?

Answer. Fiona

5. What is the first letter of the Greek alphabet?

Answer. Alpha

6. How many milligrams make a gram?

Answer. 1000

7. Who is the world’s fastest land animal?

Answer. Cheetah

8. Who is the world’s largest land animal?

Answer. Elephant

9. Which bird has the largest wingspan?

Answer. Albatross

10. From which language did the word “Ketchup” come?

Answer. Chinese

Bible Trivia Questions

Bible Trivia Questions

Image: Shutterstock

Time to switch up levels. After a little fun, a difficult level won’t hurt. Let’s proceed to the Bible trivia questions. They are a plus one level of the previous one.

11. In which city was Jesus born?

Answer. Bethlehem

12. How many books are there in the New Testament?

Answer. 27

13. What insect did John, the Baptist, eat in the desert?

Answer. Locusts

14. Who were the first apostles known to follow Jesus?

Answer. Peter and Andrew

15. How many people did Jesus Christ feed with five loaves of bread and two fish?

Answer. About 5000 men

16. After Jesus was arrested, which apostle disowned him thrice?

Answer. Peter

17. Who recognized Jesus as the Messiah when he was presented at the Temple in his infancy?

Answer. Simeon

18. Who asked the Pilate for Jesus’ body after the crucifixion?

Answer. Joseph of Arimathea

19. Paul was shipwrecked on which island?

Answer. Malta

20. Which is the shortest book in the New Testament?

Answer. John

Random Trivia Questions For Kids

Random Trivia Questions For Kids

Image: Shutterstock

How about going a bit random now? The high minds might be tired by now, answering the above advanced ones. Let’s ease them with some random trivia questions which kids can answer as they pop the fruits.

21. A common garden insect

Answer. Ant

22. A yellow fruit

Answer. Banana

23. A building where movies are shown

Answer. Theatres

24. Creatures that lived millions of years ago

Answer. Dinosaur

25. Birds lay these

Answer. Eggs

26. The color of grass

Answer. Green

27. You wear this on your head

Answer. Hat

28. The liquid inside a pen

Answer. Ink

29. The seventh month of the year

Answer. July

30. What you do to a football

Answer. Kick

31. The opposite of dark

Answer. Light

32. Something to wipe your feet on

Answer. Mat

33. Something you hit with a hammer

Answer. Nail

34. A sea creature with eight legs

Answer. Octopus

35. A place that you may go to play

Answer. Park

36. Another word meaning fast

Answer. Quick

37. You might tie something up with this

Answer. Rope

38. Something you stick on an envelope

Answer. Stamp

39. A shape with just three sides

Answer. Triangle

40. Something to keep you dry in the rain

Answer. Umbrella

41. Something to put flowers in

Answer. Vase

42. North, south, east, and

Answer. West

43. A picture that shows your bones

Answer. X-Ray

44. Something you do when you feel tired

Answer. Yawn

45. A place to see lots of animals

Answer. Zoo

Children love to answer these questions the most as they don’t have to put in a lot of effort.

Sports Trivia Questions For Kids

Sports Trivia Questions For Kids

Image: Shutterstock

Let them warm up a bit and freshen up their minds for the energetic sports trivia questions. These are quite fun and playful and will set some relaxed moods for the entire trivia session.

46. How many gold medals did Carl Lewis win at the 1984 Olympic Games?

Answer. Four

47. Which team won gold and bronze medals in the Asian Archery Grand Prix held on March 12, 2013?

Answer. India

48. Which sport is P.V. Sindhu associated with?

Answer. Badminton

49. What is the world’s most popular spectator sport?

Answer. Auto Racing

50. Where were the first Commonwealth Games (1930) held?

Answer. Hamilton (Canada)

51. Between which teams was the final of the Sultan Afzal Shah Hockey Tournament 2012 played?

Answer. New Zealand and Argentina

52. Where were the 27th (1996) Summer Olympic games held?

Answer. Atlanta

53. How big is the diameter of a basketball hoop, in inches?

Answer. 18

54. Who has been named as the White Lightning in the game of cricket?

Answer. Allan Donald (South Africa)

55. Which sport used the word ‘home run’, long before baseball used it?

Answer. Cricket

56. Which Indian trophy is associated with football?

Answer. Santosh Trophy

57. In men’s decathlon, what is the second event of day one?

Answer. Long jump

58. Which country topped the medal tally in XXV Olympics held at Barcelona?

Answer. USSR

59. In which year did the first Commonwealth Games take place?

Answer. 1930

60. Ben Johnson, the well-known athlete, belongs to which country?

Answer. Canada

61. Which country has hosted the Asian Games for the maximum number of times?

Answer. Thailand

62. Who is the only cricketer to score two centuries in a World Cup?

Answer. Rahul Dravid

63. Where did India play its first one-day international match?

Answer. Headingley, England

64. Which is the Cup associated with hockey?

Answer. Agha Khan Cup

65. The first Wimbledon tournament was held in

Answer. 1877

66. Which sport uses the biggest pitch, in terms of area?

Answer. Polo

67. Which batsman started his International cricketing career at a very young age of 16?

Answer. Sachin Tendulkar

68. Which country hosted the 2008 Olympic Games?

Answer. China

69. Which indoor sport is the most popular in the US?

Answer. Basketball

70. In which sport can you get into a headlock?

Answer. Wrestling

71. In which country was golf first played?

Answer. Scotland

72. Which is the sport where you could be out “leg before wicket” or “hit a six”?

Answer. Cricket

73. Which is the sport wherein you would use a “sand iron”?

Answer. Golf

74. How big is the diameter of a basketball hoop, in inches?

Answer. 18

Good Trivia Questions For Kids

And now when we already know that they are enjoying it, let’s drive their knowledge to some good trivia questions.

75. Which Dutch painter cut off a part of his ear?

Answer. Vincent van Gogh

76. In which country is the Great Barrier Reef?

Answer. Australia

77. What color is chlorophyll?

Answer. Green

78. What is the capital of Thailand?

Answer. Bangkok

79. How many points are scored for a touchdown in American football?

Answer. Six

80. Which soft green egg-shaped fruit comes from New Zealand?

Answer. The Kiwi fruit

81. Who was the youngest Beatle?

Answer. George Harrison

82. What language do the people of Brazil speak?

Answer. Portuguese

83. Who lives at number four, Privet Drive?

Answer. Harry Potter

84. In which city is the cathedral of Nôtre Dame?

Answer. Paris.

85. What color is the middle stripe of the French flag?

Answer. White.

86. Who wrote a famous diary while hiding from the Nazis in Amsterdam?

Answer. Anne Frank

87. Who directed Jaws, Raiders of the Lost Ark, and ET?

Answer. Steven Spielberg

88. Who was the leading actress in Sleepless in Seattle and You’ve Got Mail?

Answer. Meg Ryan

89. What is the family name of JFK?

Answer. Kennedy

90. How many players are there in a baseball team?

Answer. Nine

91. What is the national sport of Japan?

Answer. Sumo Wrestling

92. In which country was Buddha born?

Answer. Nepal

93. What was Picasso’s nationality?

Answer. Spanish

94. Whose nose grew longer every time he lied?

Answer. Pinocchio

95. On what date did Osama Bin Laden’s Al Qaeda organization attack America?

Answer. September 11th

96. In which galaxy do we live?

Answer. The Milky Way

97. In which year did the Titanic sink?

Answer. 1912

98. Who painted The Scream?

Answer. Edvard Munch

99. Who directed The Seven Samurai?

Answer. Akira Kurosawa

100. Which is the smallest breed of dog?

Answer. The Chihuahua

101. Which French wine is released every year on the third Thursday of November?

Answer. Beaujolais Nouveau

102. Who does Alice follow to a hole into Wonderland?

Answer. The White Rabbit

103. On what date do people of England eat Christmas dinner?

Answer. December 25th

104. Who sang Yellow Submarine?

Answer. The Beatles

So much of goodness!! Are the kids excited about the next category?

Science Trivia Questions For Kids

Science Trivia Questions For Kids

Image: Shutterstock

Time to test those little minds again and ask them some questions on the science of things.

105. Which metal is heavier – silver or gold?

Answer. Gold

106. How many legs do butterflies have?

Answer. Six

107. Which is the country with the most people?

Answer. China

108. What is Aurora Borealis commonly known as?

Answer. Northern Lights

109. Which is the most common non-contagious disease in the world?

Answer. Tooth Decay

110. What is the largest mammal in the world?

Answer. Blue Whale

111. What is the rhino’s horn made of?

Answer. Keratin

112. What is the hardest substance in the human body?

Answer. Tooth enamel

113. What is the longest type of cell in the body?

Answer. The nerve cell (neuron).

114. Which is the rarest blood type in humans?

Answer. AB negative

115. How much salt does the average human body contain?

Answer. Around 250 grams

116. Where would you find your pinna?

Answer. It’s your outer ear (the bit you see made out of cartilage)

117. What’s the lifespan of a human red blood cell?

Answer. Around 120 days

118. What food makes up nearly all (around 99%) of a Giant Panda’s diet?

Answer. Bamboo

119. How many legs does a spider have?

Answer. 8

120. What are baby goats called?

Answer. Kids

121. What type of animal is the largest primate in the world?

Answer. The Gorilla

122. What is the only continent on earth where Giraffes live in the wild?

Answer. Africa

123. What is the name of the phobia that involves an abnormal fear of spiders?

Answer. Arachnophobia

Movie Trivia Questions For Kids

Movie Trivia Questions For Kids

Image: Shutterstock

Movie time guys! When your kids are almost exhausted with the sci-fi trivia, then it’s time to recall your favorite scenes as the next category is the movie trivia questions.

124. Name the seven dwarfs in Snow White?

Answer. Sneezy, Sleepy, Dopey, Doc, Happy, Bashful, Grumpy

125. What is the name of the red car in the movie Cars?

Answer. Lightning McQueen

126. What’s the name of the famous Big Red Dog?

Answer. Clifford

127. What type of fish is Nemo?

Answer. A clownfish

128. What is the name of Shrek’s princess?

Answer. Princess Fiona

129. What is the name of the piggy bank in the Toy Story?

Answer. Hamm

130. What is the Little Mermaid’s name?

Answer. Ariel

131. What is the wood-carvers name in Pinocchio?

Answer. Geppetto

132. What is the name of the princess in Princess & The Frog?

Answer. Tiana

133. What is the name of the lead pirate in Pirates of the Caribbean?

Answer. Captain Jack Sparrow

134. What is the little girl’s name who stars in Bolt’s television series?

Answer. Penny

135. What are the names of the two old men Muppets in the balcony?

Answer. Statler and Waldorf

136. What is the name of the wooly mammoth in Ice Age?

Answer. Manfred (Manny)

137. What zoo are the animals from in Madagascar?

Answer. Central Park Zoo

138. What is the Panda’s name in Kung Fu Panda?

Answer. Po

139. In the Disney Pixar movie Monsters Inc., who is the company’s best scarer?

Answer. James ‘Sully’ Sullivan

History Trivia Questions For Kids

History Trivia Questions For Kids

Image: Shutterstock

The aliens, the Indus Valley civilization, Alexander the great, and what not. Rooted to history? Then it is time to dive into some history trivia questions, to get some crunchy answers from their whispering tongues.

140. In which country are the ancient pyramids located?

Answer. Egypt

141. Who was the first American president?

Answer. George Washington

142. Who was the first man to step on the moon?

Answer. Neil Armstrong

143. Nobel peace prize is named after

Answer. Alfred Nobel

144. Who wrote the play, Hamlet?

Answer. William Shakespeare

145. Where did the ancient Olympic Games originate?

Answer. Greece

146. Which scientist invented the lightbulb?

Answer. Thomas Edison

147. Which was the first country to use paper money?

Answer. China

148. What are the Wright brothers famous for?

Answer. Inventing the airplane

149. What is the name of the first atomic bomb dropped on Hiroshima, Japan?

Answer. Little Boy

150. Who painted the ceiling of the Sistine Chapel?

Answer. Michelangelo

151. Who was the writer of Alice’s Adventures in Wonderland?

Answer. Lewis Caroll

152. Which famous person was the teddy bear named after?

Answer. Theodore Roosevelt

153. Which is the smallest ocean in the world?

Answer. Arctic Ocean

Silly Trivia Questions For Kids

Silly Trivia Questions For Kids

Image: Shutterstock

Being kids and not being silly? Now that isn’t allowed. Give your kids some relief by asking these good and silly trivia questions. Let them have some fun and learning, together.

154. The marriage of Henry VII to Elizabeth, the daughter of Edward IV, ended what 15th century war?

Answer. Wars of the Roses

155. Which follower of cult leader Charles Manson tried to assassinate then-president Gerald R. Ford?

Answer. Lynette (Squeaky) Fromme

156. Who was the Secretary of Defense under George H.W. Bush?

Answer. Dick Cheney

157. The biggest baby in the world belongs to

Answer. A blue whale

158. On which TV show did the toilet ever appear?

Answer. Leave It To Beaver (1957)

159. What is illegal to be eaten with cherry pie, in Kansas?

Answer. Ice cream

160. Do you know what the first puck used in ice hockey made of?

Answer. Frozen cow dung

161. What kind of a creature is a bustard?

Answer. A bird

162. The so-called “kitchen debate” took place in 1959 between which two world leaders?

Answer. Vice President Richard Nixon and Soviet Premier Nikita Khrushchev

163. What goes into the frog of a soldier?

Answer. His bayonet

164. What is the name of the vehicle that Scooby Doo and his friends travel in?

Answer. The Mystery Machine

Music Trivia Questions For Kids

Music Trivia Questions For Kids

Image: Shutterstock

This is the golden moment when you hum your favorite music to relax for the next category. These soothing music trivia questions are for kids and parents as well.

165. Which American singer had a hit with ‘Shake it Off’ in 2014?

Answer. Taylor Swift

166. Who won the 2014 series of Strictly Come Dancing?

Answer. Caroline Flack

167. Complete the song title from the 2014 Lego Movie, ‘Everything is…’?

Answer. Awesome

168. What year did One Direction appear on The X Factor?

Answer. 2010

169. What’s the name of Postman Pat’s cat?

Answer. Jess

170. Cheryl Fernandez-Versini was a part of which popular girl band?

Answer. Girls Aloud

171. Which was the album the Beatles recorded the last time together?

Answer. Abbey Road

172. Which instrument did Miles Davis, the jazz musician, play?

Answer. Trumpet

173. In which country did reggae music originate?

Answer. Jamaica

174. What was the name of Cold Play’s first album released in July 2000?

Answer. Parachutes

Easy Trivia Questions For Kids

Not that the ones earlier were so tough, or were they? Well, if they were then here are a set of some easy trivia questions that are sure to appeal to you and your kids!

175. In which capital city of Europe would you find the Eiffel Tower?

Answer. Paris

176. On what continent would you find The River Nile?

Answer. Africa

177. What money is used in Germany?

Answer. Euros

178. What is the capital city of Australia?

Answer. Canberra

179. In England, where would you find The Shard?

Answer. London

180. What is the name of the biggest ocean on Earth?

Answer. Pacific

181. In which American city would you find the Golden Gate Bridge?

Answer. San Francisco

182. Helsinki is the capital city of which country?

Answer. Finland

183. Which state is the biggest in the US?

Answer. Alaska

184. Which country has the largest area of land?

Answer. Russia

185. How much does a liter of water weigh?

Answer. 1kg

Hard Trivia Questions For Kids

The previous set was ‘duh, easy!’ Let’s push the difficulty level a notch higher then. We bring you some tough and hard trivia questions to gear up the curious minds.

186. What is the longest suspension bridge in North America?

Answer. Verrazano-Narrows in New York

187. The highest temperature ever recorded in the U.S. was in which state?

Answer. California

188. What building is on the back of the $20 bill?

Answer. White House

189. Excluding the U.S. and Iraq, in which country does the U.S. military have the largest portion of its armed forces stationed?

Answer. Germany

190. Name the top three causes of death in the U.S.

Answer. Heart disease, Cancer, Stroke

191. Thirteen-year-old Sameer Mishra won the 2008 National Spelling Bee with the word guerdon (pronounced gur-dun), meaning “reward”. Spell it.

Answer. G U E R D O N

192. What nationality was Chopin?

Answer. Polish

193. What’s the best known artificial international language?

Answer. Esperanto

194. Who lived at 221B, Baker Street, London?

Answer. Sherlock Holmes

195. What nationality was Marco Polo?

Answer. Italian

196. Where was Christopher Columbus born?

Answer. Genoa

197. When did the First World War start?

Answer. 1914

198. Who invented the electric light bulb?

Answer. Thomas Edison

199. What does the Roman numeral C represent?

Answer. 100

200.What is the first letter on a typewriter?

Answer. Q

201. What is Japan’s currency called?

Answer. Yen

English Trivia Questions For Kids

Indeed English is one language that is spoken across various countries. When it is so common, we ought to ask you a couple of questions on it. So, let’s bring in the ultimate English trivia questions for kids.

202. What English word becomes its opposite when the letters FE are in front of it?

Answer. Male

203. In the word pretty, the E is pronounced like a short I. In women, the O is pronounced like a short I. In what familiar 4-letter word is U pronounced like a short I?

Answer. Busy

204. Name a part of the body that begins with the letter L. Change the L to T and, phonetically, you’ll name another part of the body. What is it?

Answer. Tongue, Lung

205. You catch a fish, a cold, and your breath. What do you do to a street, your heart, and swords?

Answer. Cross

206. The name of a well-known American actress contains the five vowels (A,E,I,O,U) exactly once, though not in that order. The consonants in her name are B,J,L,R,S, and T (not in that order). Who is she?

Answer. Julia Roberts

207. Name the only book William Shakespeare ever wrote?

Answer. The Complete Works of William Shakespeare

208. Who wrote The Autobiography of Mark Twain?

Answer. Mark Twain

209. Who wrote Treasure Island?

Answer. Robert Louis Stevenson

210. Who wrote Julius Caesar, Macbeth, and Hamlet?

Answer. William Shakespear

211. Who wrote the James Bond books?

Answer. Ian Fleming

212. What is another word for a lexicon?

Answer. Dictionary

213. What is someone who shoes horses called?

Answer. A farrier

214. What is the opposite of ‘cheap’?

Answer. Expensive

215. What is the synonym for ‘strange’?

Answer. Weird

So, you guessed them all correct? Else, make a note of every category you made mistakes in and start afresh for reloaded fun. We hope you enjoyed playing the trivia with your kids and we would love to know your favorite trivia. Let us know in the comments box below.

Click
The following two tabs change content below.