200+ Interesting Christmas Trivia Questions For Kids, With Answers

200+ Interesting Christmas Trivia Questions For Kids, With Answers

Image: Shutterstock

Christmas time is all about family and friends. The dinners, gifts exchange, church activities, and the inevitable festive requirements take up most of our time. And during such gatherings, managing kids can be challenging. So what should you do to keep kids engaged and spend more time with them? Try playing a trivia game.

Get their favorite drinks and a board to keep score. Read these Christmas trivia questions out loud and know which child is the true Christmas geek.

200+ Christmas Trivia For Kids

1. In the song “The Twelve Days of Christmas,” how many gifts were given?
Answer: 364

2. Who pulls Santa’s sleigh?
Answer: Reindeer

3. How does Buddy reach the North Pole in the movie “Elf”?
Answer: By crawling into Santa’s sack

4. “Milk punch” is the other name of which Christmas beverage?
Answer: Eggnog

5. What is the snowman in “Winter Wonderland” called?
Answer: Parson Brown

6. Where does Santa Claus live?
Answer: North Pole

7. Which famous Christmas food has a long shelf-life?
Answer: Fruitcake

8. What is the other name of the Christmas tree?
Answer: The Yule tree

9. Which Christmas decoration was initially made with silver strands?
Answer: Tinsel

10. Which country’s tradition includes dropping gifts for the children from the chimney on Christmas night?
Answer: Italy

11. Name three actors in the movie “White Christmas”?
Answer: Bing Crosby, Rosemary Clooney, and Danny Kaye

12. Which animated movie’s plot includes taking children to the North Pole?
Answer: The Polar Express

13. Which British Christmas dish is made of sausages wrapped in strips of bacon?
Answer: Pigs in blankets

14. The main course of a traditional Christmas dinner is?
Answer: Turkey with stuffing

15. Electric Christmas lights were invented by which well-known scientist?
Answer: Thomas Edison

16. In which century was the term “Xmas” coined?
Answer: 16th century

17. Which country’s tradition includes lighting candles in front of their relatives’ graves on Christmas Eve?
Answer: Finland

18. In the song “Jingle Bells,” what is fun to ride in?
Answer: A one-horse open sleigh

19. Santa Claus is named after which saint?
Answer: Saint Nicholas

20. Frosty’s nose is made of which accessory?
Answer: A button

21. Which Christmas toy idea was derived from a 1903 famous political caricature?
Answer: Teddy Bear

22. In the opening scene of “A Charlie Brown Christmas,” the characters are seen enjoying which winter recreational activity?
Answer: Ice Skating

23. The Christians who lived in the east originally celebrated Christmas on which date?
Answer: January 6

24. How many ghosts are there in Charles Dickens’s A Christmas Carol?
Answer: Four

25. The song “Do You Hear What I Hear” was written in which year?
Answer: 1962

26. Who is Santa’s wife?
Answer: Mrs. Claus

27. What are the names of Santa’s reindeer that begin with the letter ‘D’?
Answer: Dasher, Donner, and Dancer.

28. What is the name of the character portrayed by Tim Allen in “The Santa Clause”?
Answer: Scott Calvin

29. The famous Christmas drink eggnog first originated in which country?
Answer: England

30. Which famous fairy tale inspired the idea of a gingerbread house?
Answer: Hansel and Gretel

31. What brought Frosty back to life in the song “Frosty, the Snowman”?
Answer: An old silk hat

32. The novella, A Christmas Carol, was written by which famous writer?
Answer: Charles Dickens

33. In the movie “It’s A Wonderful Life,” who plays George Bailey?
Answer: James Stewart

34. Which of Santa’s reindeer shares a similar name with a famous Valentine symbol?
Answer: Cupid

35. What was Mr. Scrooge’s first name in A Christmas Carol?
Answer: Ebenezer

36. Which famous beverage company has been using Santa Clause in its advertisement since 1931?
Answer: Coca-Cola

37. What is the name of the traditional Christmas fruitcake of Germany?
Answer: Stollen (Christstollen)

38. In which city of Russia was the Christmas-themed ballet “The Nutcracker” premiered in 1892?
Answer: St. Petersburg

39. What was gifted on the tenth day of Christmas in the song “12 Days of Christmas”?
Answers: Lords a-leaping

40. Hermey, the Elf, and Yukon Cornelius helped which reindeer after he left the North Pole?
Answer: Rudolph

41. Which famous character is known to steal Christmas?
Answer: The Grinch

42. Traditionally, which ornament must be placed on the top of a Christmas tree?
Answer: An angel or a star

43. What is the color of the mistletoe plant berries used for Christmas decorations?
Answer: White

44. St. Nicholas originally belongs to which country?
Answer: Turkey

45. “The Savior reigns” is a line from which famous Christmas song?
Answer: Joy to the World

46. What was the profession of Jesus’s father on Earth?
Answer: Carpentry

47. Who has eyes made of coal?
Answer: Frosty the Snowman

48. What color is the Grinch?
Answer: Green

49. In which year was the first Christmas tree lit up in the Rockefeller Center?
Answer: 1933

50. After killing the Mouse King, what does the Nutcracker turn into?
Answer: A handsome prince

51. What is Santa’s favorite snack?
Answer: Cookies

52. Who did Alvin the chipmunk want for Christmas?
Answer: Hula-hoop

53. During Christmas, which famous candy is wrapped in red and green foils?
Answer: Hershey’s Kisses

54. In the movie “It’s a Wonderful Life,” who lost $8,000?
Answer: Uncle Billy

55. What is the first line of the third verse of the song, “Away In a Manger”?
Answer: The cattle are lowing

56. The Christmas Carol “We Wish you a Merry Christmas” demands which pudding?
Answer: A figgy pudding

57. What are the names of Santa’s nine reindeer?
Answer: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen, and Rudolph

58. Who is the author of How the Grinch Stole Christmas?
Answer: Dr. Seuss

59. Which action film is often called a Christmas film?
Answer: Die Hard

60. Kevin was lost in which city in “Home Alone 2”?
Answer: New York City

61. Will Ferrell played which character in the 2003 blockbuster “Elf”?
Answer: Buddy

62. What is the name of the little girl who befriends the Grinch?
Answer: Cindy Lou Who

63. Which US city banned Christmas in 1659?
Answer: Boston

64. The story of Jesus’ birth is found in which books of the Bible?
Answer: Luke and Mathew

65. Where do snowmen keep their money?
Answer: In a snowbank

66. What was gifted on the fifth day of Christmas in the song “12 Days of Christmas”?
Answer: Five golden rings

67. What fruit is used to make Christingles?
Answer: Orange

68. In which year was Hallmark founded?
Answer: 1910

69. In which country is KFC a popular Christmas meal?
Answer: Japan

70. Which holiday goodie resembles a shepherd’s staff?
Answer: A candy cane

71. Which English folklore figure is associated with Santa Claus?
Answer: Father Christmas

72. What are the three words that best describe Grinch, according to the TV show “How the Grinch Stole Christmas”?
Answer: Stink, stank, stunk

73. Which country started the tradition of exchanging gifts on Christmas day?
Answer: Italy

74. Which Christmas carol is also a lullaby?
Answer: “Away In a Manger”

75. In which year was the first Christmas tree placed in the White House, and by whom?
Answer: In 1889 by President Benjamin Harrison

76. What was the original title of the poem Twas the Night Before Christmas?
Answer: Account of a Visit from St. Nicholas

77. What does the famous Spanish phrase “Feliz Navidad” mean?
Answer: Merry Christmas

78. What was the name of Rudolph’s elf-friend in the 1964 film “Rudolph, the Red-Nosed Reindeer”?
Answer: Hermey

79. Whose eyes glow in “The Christmas Song”?
Answer: Tiny tots

80. Who brought stories about St. Nicholas to America?
Dutch immigrants.

81. Donald Trump made a cameo in which famous Christmas film?
Answer: Home Alone 2

82. Where was baby Jesus born?
Answer: Bethlehem

83. Rudolph had to avoid which bad guy?
Answer: The Abominable Snowman

84. What does St. Nick fill on Christmas Eve?
Answer: Stockings

85. Which US state is the last state to declare Christmas as a traditional holiday?
Answer: Oklahoma

86. Which movie is the highest-grossing Christmas film of all time?
Answer: Home Alone

87. What gifts did the three wise men give to Jesus?
Answer: Gold, frankincense, and myrrh

88. Which saint is celebrated on 26th December?
Answer: St. Stephen

89. What are Santa’s little helpers called?
Answers: Elves

90. Who says “God Bless Us, Everyone!” in “A Christmas Carol”?
Answers: Tiny Tim

91. Which animated character complained that Christmas was commercialized?
Answer: Charlie Brown

92. What gift did Casper offer?
Answer: Myrrh

93. Which two figures make the modern Santa Claus?
Answer: Saint Nicholas and Father Christmas

94. The popular Christmas song “Jingle Bells” was originally written for which festival?
Answer: Thanksgiving

95. Which popular Christmas plant is considered an aphrodisiac?
Answer: Mistletoe

96. What was Santa’s ride in Finland?
Answer: Goat

97. What was Harry Potter’s first Christmas gift at Hogwarts?
Answer: The Invisibility Cloak

98. Name the two reindeer whose names begin with C.
Answer: Comet and Cupid

99. Which country started the Christmas tree tradition?
Answer: Germany

100. As per tradition, who should open the first gift?
Answer: The youngest family member

101. Which animatronic cassette playing toy was famous in the mid-1980s?
Answer: Teddy Ruxpin

102. The other name of Wise Men is?
Answer: Magi

103. Which Christmas movie has a villain named Oogie Boogie?
Answer: The Nightmare Before Christmas

104. In the poem Twas The Night Before Christmas, which food was envisioned by the children in their sleep?
Answer: Sugar Plums

105. Where did such a clatter arise in the poem A Visit from St. Nicholas?
Answer: On the lawn

106. Which American President was responsible for the declaration of Christmas as a holiday?
Answer: President Ulysses S. Grant

107. Tom Hanks played five different roles in which famous Christmas film?
Answer: The Polar Express

108. What does the word “Santa” mean?
Answer: Saint

109. “I don’t know if there’ll be snow, but have a cup of cheer?” is a song from which Christmas song?
Answer: A Holly Jolly Christmas

110. In “A Charlie Brown Christmas,” which song does Schroeder play on the piano?
Answer: Jingle Bells

111. Which is Elvis Presley’s famous Christmas song?
Answer: Blue Christmas

112. In the song “O Little Town of Bethlehem,” where do the silent stars go?
Answers: Above thy deep and dreamless sleep

113. Who is the famous scientist born on Christmas day?
Answer: Sir Isaac Newton

114. Which Old Testament prophet spoke extensively about the birth of Christ?
Answer: Isiah

115. In which film did Bruce Willis star as John McClane?
Answer: “Die Hard”

116. Who did the German Nazi Regime replace Santa Claus with?
Answer: Odin

117. “Silent Night” originated in which country?
Answer: Austria

118. What is the name of the Christian group that banned Christmas in Boston from 1659 to 1681?
Answer: The Puritans

119. What is the other name of the carol “The Twelve Days of Christmas”?
Answer: The Counting Song

120. Who brought Frosty back to life?
Answer: Santa Claus

121. What song is heard on every street corner?
Answer: Silver Bells

122. Which holiday film appears more than 300 times per year on television?
Answer: It’s a Wonderful Life

123. What is an Advent calendar used for?
Answer: To count down the days to Christmas

124. What bird is mostly seen on Christmas cards?
Answer: Robin

125. Which President objected to the Christmas tree in the White House?
Answer: President Theodore Roosevelt

126. What guided the three wise men towards Jesus?
Answer: A star

127. “They looked up and saw a star” is the second line of which famous Christmas song?
Answer: The First Noel

128. Who originally sang “Here Comes Santa Claus”?
Answer: Gene Autry

129. “Mele Kalikimaka” means Merry Christmas in which language?
Answer: Hawaiian

130. George Washington had a special recipe for which famous Christmas food?
Answer: Eggnog

131. Who tracks Santa’s location on Christmas Eve?
Answer: NORAD – North American Aerospace Defense Command

132. What is mistletoe in general?
Answer: A parasitic plant

133. Mincemeat should be stirred in which direction for good luck?
Answer: Clockwise direction

134. Which famous scene from “White Christmas” wasn’t originally a part of the film?
Answer: Bing Crosby and Danny Kaye singing, “Sisters.”

135. Which Reindeer wasn’t in the story of “Twas the Night Before Christmas”?
Answer: Rudolph

136. What color is Elvis Presley’s Christmas?
Answer: Blue

137. What are the other popular names of Santa Claus?
Answers: Kris Kringle and Saint Nick

138. Which city do McCallisters go to when they leave Kevin behind in the film “Home Alone”?
Answer: Paris

139. What was placed on Friday the Snowman’s head?
Answer: A magic hat

140. “Treat every day like Christmas” is the first rule of?
Answer: Elves in “The Code of Elves”

141. Who wrote, “Christmas doesn’t come from a store, maybe Christmas perhaps means a little bit more?”
Answer: Dr.Seuss

142. The lighting of Christmas trees comes from which tradition?
Answer: Pagan tradition

143. Who played his drum for the newborn Christ with approval from Jesus’s mother, Mary?
Answer: The Little Drummer Boy

144. Why didn’t the other reindeer let Rudolph take part in games with them?
Answer: Because of his red nose

145. Which Christmas movie involves the story of a famous departmental store?
Answer: Miracle on 34th Street

146. In the movie “It’s a Wonderful Life,” what happens each time a bell rings?
Answer: An angel gets wings

147. What was gifted on the eighth day of Christmas?
Answer: Eight maids a-milking

148. Who are the Bumpuses in the movie “A Christmas Story”?
Answer: The neighbors

149. What cartoon character is watched by millions of Swedes every year?
Answer: Donald Duck

150. Who is “The Ghost of Christmas Yet to Come”?
Answer: The last ghost that visits Scrooge in “A Christmas Carol.”

151. Who has a nose like a button?
Answer: Frosty the Snowman

152. How did Scrooge improve Cratchit’s life in “A Christmas Carol”?
Answer: By giving him a raise

153. What Christmas decoration represents God’s eternity?
Answers: Advent wreaths

154. Who is the spy hidden in the house during Christmas?
Answer: The Elf on the Shelf

155. Why played Scrooge in The Muppet Christmas Carol?
Answer: Michael Cain

156. Which holiday candy was created to remind children about the shepherds who visited baby Jesus?
Answer: Candy cane

157. Who steals all the gifts of Christmas from the “Who’s”?
Answer: The Grinch

158. Who released “All I Want for Christmas is my Two Front Teeth”?
Answer: Spike Jones and his City Slickers

159. Which famous Christmas carol was the first song to be broadcast from space?
Answer: Jingle Bells

160. How many candles can be seen on an Advent wreath?
Answer: Four

161. What are the two phrases commonly used on Christmas tags?
Answer: “To” and “from”

162. What causes the most accidents after the holiday season?
Answers: Dried-out Christmas tree fires

163. At the end of the movie “A Charlie Brown Christmas,” what carol is the Peanut gang seen singing?
Answer: “Hark! The Herald Angels Sing”

164. What is Glühwein?
Answer: Mulled wine

165. Which famous British actor voiced the Grinch in the 2018 animated film?
Answer: Benedict Cumberbatch

166. What started as a marketing gimmick for the Montgomery store?
Answer: Rudolph, the red-nosed reindeer

167. What type of tree is considered as the “King” of Christmas trees?
Answer: Nordman Fir

168. Which country’s tradition involves filling children’s clogs with candies on December 5th?
Answer: Netherlands

169. What snacks are left for Santa by kids?
Answer: Cookies and milk

170. Rum is used in which Christmas food?
Answer: Eggnog

171. Which song has the line “They looked up and saw a star”?
Answer: “The First Noel”

172. Who says, “Happy Christmas to all, and to all a good night!” At the end of the poem “A Visit from St. Nicholas”?
Answer: Santa Claus

173. Which choreographer was uncredited for “A White Christmas”?
Answer: Bob Fosse

174. Who introduced the red and white costume for Santa?
Answer: Coca-Cola

175. Which song holds the record for the most recorded Christmas song?
Answer: “Silent Night”

176. How many frames were used to make the entire “Nightmare Before Christmas” film?
Answer: 110,000

177. What is the name of Ralphie’s brother in “A Christmas Story”?
Answer: Randy

178. Saint Nicholas dropped gold down the chimney for three poor sisters. This gave rise to which Christmas tradition?
Answer: Placing stockings near the fireplace

179. How many points are seen in a snowflake?
Answer: Six

180. What plant-based Christmas tradition did servants in Victorian England popularize?
Answer: Kissing under the mistletoe

181. For a traditional bread sauce recipe, what must be stuck into an onion?
Answer: A clove

182. Who celebrates Christmas on January 7?
Answer: The Russian Orthodox Church

183. In which direction does the star lead the Wise Kings?
Answer: Westward

184. Name the common Christmas side dishes.
Answer: Baked ham and mashed potato green bean casserole

185. Which popular cake symbolizes the log burnt on Christmas Eve?
Answer: Yule Log

186. Who designed the first Christmas card and when?
Answer: John Horsley in 1843

187. Where did Joseph and Mary travel to after leaving Bethlehem?
Answer: Egypt

188. What is the ornament seen on the tip of an Elf’s shoe?
Answer: Bells

189. How does Santa Claus go back up the chimney to continue his journey of delivering gifts?
Answer: By placing his fingers on the side of his nose and giving a smile and nod

190. Where is the world’s largest nativity scene located?
Answer: Einsiedeln, Switzerland

191. How many reindeer were there originally?
Answer: Eight

192. Which is the best-selling Christmas single of all time?
Answer: White Christmas

193. Apart from red and white, what are the other two popular Christmas colors?
Answer: Gold and Silver

194. What is the French name for Santa Claus?
Answer: Pere Noel

195. What do Blitzen and Donner mean in German?
Answer: Blitzen means lightning, and Donner means thunder.

196. Who is the business partner of Mr. Scrooge in “A Christmas Carol”?
Answer: Jacob Marley

197. Who gifted the Christmas tree placed in Trafalgar Square in London?
Answer: Norwegians

198. What was the first US state to declare Christmas as a holiday?
Answer: Alabama

199. When did NORAD – North American Aerospace Defense Command tradition start?
Answer: 1955

200. Where was the tallest Christmas tree ever put up?
Answer: At the Northgate Shopping Center in Seattle in 1950. It measured 67.36m (221ft) tall.

201. What do the four candles on an Advent wreath represent?
Answer: The four week of the advent season

202. What does Santa shout when stuck in a chimney?
Answer: “You girls and boys won’t get any toys if you don’t pull me out!”

203. Who told Frosty the Snowman to stop?
Answer: The traffic cop

204. What did Grinch substitute for a reindeer?
Answer: A dog

205. St. Nick’s nose looks like which fruit?
Answer: A cherry

With more than 200 questions at your disposal, you are bound to have a great family time. We hope these questions pique your child’s curiosity. You could also make the holiday season more fun by watching these Christmas movies with your children.

Recommended Articles